Αλόη (Aloe Vera)

aloe veraΗ Αλόη η γνησία (Aloe vera), επίσης γνωστή ως φαρμακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Η Αλόη η γνήσια μεγαλώνει σε άνυδρα κλίματα και συναντάται ευρέως στην Αφρική και άλλες άνυδρες περιοχές. Το είδος είναι γνωστό για τη χρήση του σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για τη χρήση της, κάποιες όμως έρχονται σε αντίθεση με αυτές.

 

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ανθρακινόνες, Ρητίνες, Ταννίνες, Πολυσακχαρίτες, Αλοερεζίνη

 

ΔΡΑΣΕΙΣ: Επουλώνει πληγή, μαλακτικό, διεγείρει έκκριση χολής, καθαρτικό

 

Για ομορφιά χρησιμοποιείται ως λοσιόν από τα Αρχαία χρόνια. Χρησιμοποιείται ακόμη και για Πρώτες βοήθειες . Είναι εξαίρετο γιατρικό στο σπίτι για εγκαύματα, κάψιμο, καυτά υγρά, ήλιο. Κόβοντας ένα φύλλο απελευθερώνει την μαλακτική του γέλη και τοποθετώντας την στο σημείο, βλέπουμε πως έχει εξαιρετική ευεργετική δράση.
Δερματικές παθήσεις: Προτείνεται για σχεδόν όλες τις δερματικές παθήσεις, ακόμα και για τους κυρσούς.

Έλκη: Το «μαγικό» αυτό βότανο, βοηθά ακόμα και στο πεπτικό σύστημα. Πίνοντας τον χυμό της αλόης, επιδρά σε όλα τα έλκη και βοηθά και στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Καθαρτικό: Ο πικρός κίτρινος χυμός από τα φύλλα, προκαλεί αφόδευσει μετά από 8 με 12 ώρες. Εάν χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες, διεγείρει την πέψη.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>