Άνηθος

anithos

Ένα τόσο ωραίο μυρωδικό σε αρκετά φαγητά, που τόσο τον αγαπούν οι περισσότερες μαγείρισσες αλλά και μάγειρες, ο άνηθος είναι ακόμα ένα βότανο που βοηθά σε αρκετά θέματα.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Πτητικό έλαιο (το 2,5% καρβόνη) φλαβονοειδή, κουμαρίνες,ξανθόνες, τριτερπένια.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Γιατρικό για στομάχι, ανακουφίζει απο αέρια, και ηρεμεί την διαδικασία της πέψης.

Το έλαιο του καταπραΰνει σπασμούς, πόνους των εντέρων, και βοηθά να καταλαγιάσουν οι κολικοί, για αυτό κάποιες φορές το χρησιμοποιούν σε μείγματα νερού για κολικούς.

Μασώντας τα άνθη του, εξαφανίζεται η κακοσμία του του στόματος.Είναι χρήσιμο πρόσθετο για γρίπη και κρυολογήματα.

Καλό θα ήταν, εν μέσω εγκυμοσύνης, οι έγκυες να τρώνε άνηθο διότι αυξάνει την παραγωγή του γάλακτος απο τους μαστούς, και συντελεί στην αποτροπή των κολικών στα μωρά τους.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>